Izmešaj slova, pronađi pesmu

asd
0 6

Ova igra se igra tako što slova koja su izmešana, poslažete na svoja mesta kako bi dobili naziv pesme Jovana Jovanovića Zmaja.

Kako bi pogodili pesmu, morate da premeštate slovo po slovo prevlačenjem selektovanog slova preko drugog slova, menjajući time redosled ta dva slova i tako dok ne složite celu pesmu.

Za svaku pesmu imate različit broj pomoći u zavisnosti od dužine pesme pa tako duže pesme imaju veći broj pomoći. Svaka pozvana pomoć (klikom na dugme "Pomozi"), prikazuje poziciju i slovo koje se nalazi u toj pesmi što olakšava dalje pogađanje imena pesme.

Kada mislite da ste pronašli o kojoj pesmi je reč, stisnite na "Proveri pesmu" i znaćete da li ste pogodili ili ne.

Ako i pored pomoći, ne možete da nađete o kojoj pesmi je reč, kliknite na dugme "Predajem se" čime će biti ispisana skrivena pesma.

Igru možete igrati na dva nivoa. Amaterski, sa kraćim rečima gde se lakše može pogoditi pesma, sa manje mogućnosti za pomoć i ekspertski, gde su reči duže i više mogućnosti za pomoć.

Amaterski nivo meša slova za svaku reč i pri premeštanju slova, ne možete slovo premestiti u reč koja ne pripada tom slovu, dok ekpertski nivo meša slova celog imena pesme. Pomoć kod amaterskog nivoa ide od kraja imena, slovo po slovo, dok kod ekspertskog, nasumično se bira slovo koje će da se prikaže.

Prazne kockice su razmak između reči koje dodatno pomažu i ne mogu se pomerati.

Napomena: Igra možda neće raditi na starijim verzijama nekih browsera, ali ako imate najnovije verzije popularnih browsera, onda neće biti problema.

Web hosting by Somee.com